banner image

Webinar: Studenten motiveren op afstand | Deel 2

31-05-2021
Peter Schwank

Welke rol heb jíj als docent in de motivatie van studenten? Welke invloed heb jij op hun motivatie? Deze vragen staan centraal in deze webinar. De spreker Johan Rieksma verteld welke verschillende vormen van motivatie er zijn. Aan de hand van reflectie en de zelfdeterminatietheorie van Deci en Ryan krijg je daarnaast praktische tips om de motivatie van leerlingen en studenten te laten groeien.

Aan het einde van dit en het volgende deel van de webinar weet jij:

  • Wat de zelfdeterminatietheorie inhoudt
  • Welke vormen van motivatie er zijn
  • Hoe je leerlingen meer intrinsiek motiveert 
  • Welke werkvormen te gebruiken om leerlingen meer autonomie te geven

Heb jij deel 1 van dit webinar gemist? Of wil je het nog een keer bekijken? Klik dan op deze link!

Wij organiseren regelmatig webinars voor de docenten waarmee wij samenwerken. Wil hiervoor uitgenodigd worden? Meld je dan nu bij ons aan via een open sollicitatie en je wordt automatisch uitgenodigd voor toekomstige webinars, trainingen en meer!

Nieuws & Blogs

20-09-2023

Eerste stappen van Wendy op nieuwe school

Met ruime ervaring je allereerste stappen zetten, dat zou prettig zijn. Als je ergens begint, is het altijd even wennen aan de nieuwe dingen. Zo is dat ook in het onderwijs. Waarbij je onder andere te maken hebt met een hele nieuwe omgeving, leerlingen, collega’s, systemen en nog veel meer. Lees het verhaal van Wendy Kraan en hoe haar eerste weken op een nieuwe school verlopen.
Lees meer
28-04-2023

Examenvoorbereiding met peer-to-peer studiegroepen

Als docent weet je hoe belangrijk het is om jouw leerlingen/studenten goed voor te bereiden op examens. Naast het geven van lessen en huiswerkopdrachten, zijn er andere manieren waarop jij leerlingen of studenten kunt helpen zich voor te bereiden op deze uitdagende periode. Een van die manieren is door middel van peer-to-peer studiegroepen. In dit artikel bespreken we waarom peer-to-peer studiegroepen een geweldige manier van examenvoorbereiding is en geven we tips voor het opzetten van effectieve studiegroepen en suggesties voor studiegroepactiviteiten.
Lees meer
12-04-2023

Hoe inspireer jij als docent jouw leerlingen of studenten?

Als docent weet je hoe belangrijk het is om jouw leerlingen/studenten gemotiveerd te houden tijdens de examenvoorbereiding. In dit artikel delen we een aantal tips en suggesties die jou helpen om jouw leerlingen of studenten te inspireren en te motiveren tijdens de examenvoorbereiding.
Lees meer