banner image

De Metafoor Zomerquiz: Win een fantastisch zomerpakket!

17-06-2022
Roën Engelhart

Doe mee met de Metafoor Zomerquiz en win een fantastisch zomerpakket!

De zomer is voor veel mensen het favoriete seizoen. Uiteraard mede door de vakantie die erbij hoort. Er zijn ook mensen die helemaal niks met de zomer hebben. De één denkt aan gezellige terrasjes, mooie stranden, een blauwe zee en een vakantie naar het buitenland. De ander denkt aan een verschrikkelijke benauwdheid, vreselijke muggen of andere insecten en liters zweet. 

Hoe dan ook de zomer is bijna officieel begonnen in Nederland. Nog maar een aantal weken werken en de scholen sluiten hun deuren voor een welverdiende zomervakantie. Voordat we echt helemaal kunnen ontspannen zetten we jullie brein op een ontspannende manier nog even aan het werk. Doe mee met onze Metafoor Zomerquiz!

Wat weet jij allemaal over de zomer?

Er is  geen beter moment om de Metafoor Zomerquiz te publiceren. Met deze zonnige dagen en warme temperaturen raken we allemaal in de zomerstemming. Maar wat weet je nou allemaal over de zomer? Weet jij bijvoorbeeld de reden waarom de maand augustus die naam heeft gekregen? Vrijwel iedereen is wel eens gebeten door een mug. Maar wat weten we nou allemaal over deze insecten? En wie opende bijvoorbeeld de eerste ijssalon? 

Tijdens de quiz krijg je verschillende vragen. Allemaal met een zomers thema. Weet jij ze allemaal goed de te beantwoorden? Dan maak je kans op een prijzenpakket!

Wat kan je winnen?

Laat je voor-, achternaam en e-mailadres achter om kans te maken op het goed gevulde Metafoor zomerpakket. Dit zomerpakket bevat artikelen die jij deze zomer zeker gaat gebruiken. Blijf je deze zomer in Nederland of kies je voor een vakantie in het buitenland? Dat maakt niet uit. Ons zomerpakket komt zeker goed van pas!

De winnaar 

De winnaar is al bekendgemaakt. Meedoen mag natuurlijk altijd al voor het plezier!

Doe hier mee met de Metafoor Zomerquiz. 

Veel succes!

Op de hoogte blijven?

Volg ons op LinkedIn, Facebook of Instagram. Of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Nieuws & Blogs

20-09-2023

Eerste stappen van Wendy op nieuwe school

Met ruime ervaring je allereerste stappen zetten, dat zou prettig zijn. Als je ergens begint, is het altijd even wennen aan de nieuwe dingen. Zo is dat ook in het onderwijs. Waarbij je onder andere te maken hebt met een hele nieuwe omgeving, leerlingen, collega’s, systemen en nog veel meer. Lees het verhaal van Wendy Kraan en hoe haar eerste weken op een nieuwe school verlopen.
Lees meer
28-04-2023

Examenvoorbereiding met peer-to-peer studiegroepen

Als docent weet je hoe belangrijk het is om jouw leerlingen/studenten goed voor te bereiden op examens. Naast het geven van lessen en huiswerkopdrachten, zijn er andere manieren waarop jij leerlingen of studenten kunt helpen zich voor te bereiden op deze uitdagende periode. Een van die manieren is door middel van peer-to-peer studiegroepen. In dit artikel bespreken we waarom peer-to-peer studiegroepen een geweldige manier van examenvoorbereiding is en geven we tips voor het opzetten van effectieve studiegroepen en suggesties voor studiegroepactiviteiten.
Lees meer
12-04-2023

Hoe inspireer jij als docent jouw leerlingen of studenten?

Als docent weet je hoe belangrijk het is om jouw leerlingen/studenten gemotiveerd te houden tijdens de examenvoorbereiding. In dit artikel delen we een aantal tips en suggesties die jou helpen om jouw leerlingen of studenten te inspireren en te motiveren tijdens de examenvoorbereiding.
Lees meer