banner image

Ondanks het sluiten van scholen, blijven vacatures in het onderwijs open

20-03-2020
Peter Schwank

Sinds het sluiten van de scholen in Nederland is er onduidelijkheid ontstaan over de status van vacatures in het onderwijs. Van sollicitanten krijgen wij veelvuldig de vraag of er nog wel gereageerd kan worden op openstaande vacatures. Ons antwoord daarop is duidelijk; Ja, ondanks de maatregelen m.b.t. het coronavirus, kun je nog steeds solliciteren op vacatures in het onderwijs.

Zoals eerder aangekondigd, zijn de onderwijsinstellingen niet volledig gesloten. Zo worden er nog steeds fysieke lessen gegeven aan kinderen van ouders met zogeheten vitale beroepen. Een mooi initiatief, aangezien wij afhankelijk zijn van hun werkzaamheden in deze tijden van crisis.

Daarnaast blijken zowel scholen als docenten een sterk aanpassingsvermogen te hebben. Landelijk zien wij in rap tempo initiatieven ontstaan om op afstand les te kunnen geven. Tools zoals Zoom of Skype, maar ook social media zoals Instagram of YouTube worden massaal ingezet om het onderwijs staande te houden. Wij zijn dan ook bijzonder trots op de innovativiteit van de docenten en onderwijsinstellingen van Nederland!

Dus ja! Solliciteer vooral op vacatures in het onderwijs. Om de kwaliteit van het onderwijs te waarborgen, hebben wij de steun van alle docenten in Nederland hard nodig! 

Nieuws & Blogs

17-03-2023

Waarom groeit het aantal ZZP’ers in onderwijs en zorg?

Het aantal flexwerkers in Nederland groeit te onstuimig, zo klinkt het al jaren onder politici, vakbonden en beleidsadviseurs – schrijft NRC Handelsblad op 3 maart in het artikel ‘De ZZP’er heeft het voor het zeggen in de zorg en onderwijs’. Van die flexwerkers, waartoe bijvoorbeeld ook uitzendkrachten behoren, is een groeiend deel actief als zelfstandige. Nergens in de EU groeit het aantal ZZP’ers zo hard als in Nederland. Benieuwd waarom?
Lees meer
10-03-2023

Lerarentekort bestaat niet, wel een mismatch

Heel veel leraren staan niet voor de klas. Veel mensen met een lesbevoegdheid, staan liever niet voor de klas. Tegelijkertijd zitten leraren die graag voor de klas staan, te vaak en te lang achter de computer voor administratief werk, dat wettelijk niet vereist is. En werken veel leraren liever parttime dan fulltime. Want vanwege een gebrek aan docentgerichte digitalisering, moet het ontwikkelen en nakijken van toetsen vaak nog op papier gebeuren. Dit leidt tot (een cultuur van) onbetaald en ongewenst overwerken. Mogelijk de grootste oorzaak van het lerarentekort.
Lees meer
28-02-2023

Verbinding is de basis van goed onderwijs

Deze blog gaat over verbinding en is de afsluiting van onze funbruari reeks. Verbinding is de basis van goed onderwijs. Zonder contact kom je nergens. Verbinding met jezelf is belangrijk om goed contact met een ander te krijgen. Een energizer kan helpen om contact met jezelf te krijgen.
Lees meer