banner image
banner image

Educatief programma voor Floriade Expo 2022

14-04-2022
Valentijn Brandt

Op woensdag 13 april 2022 opende Koning Willem-Alexander de Floriade Expo 2022 in Almere voor publiek. Op donderdag 14 april opende de Floriade Expo 2022 in Almere voor publiek. De wereldtuinbouwtentoonstelling, met als thema 'Growing Green Cities', richt zich op het leefbaarder en duurzamer maken van steden.

Educatief programma speciaal voor docenten

Het thema van 2022 is Growing Green Cities

De wereldtuinbouwtentoonstelling is eens per tien jaar in Nederland. Het evenement is een samenwerking van de Nederlandse tuinbouwsector met 200 deelnemers uit binnenland en buitenland, zoals niet-gouvernementele organisaties en Aeres Hogeschool Almere.

Online praktijkopdrachten van Aeres en Floriade

Aeres en Floriade ontwikkelden samen een Educatief Programma, speciaal voor docenten vo, mbo en hbo. Doel is om studenten zo vroeg mogelijk in aanraking te laten komen met vraagstukken over duurzame ontwikkeling. Metafoor Onderwijs, zelf gevestigd in Almere, juicht dit van harte toe.

Aeres werkt aan gezonde voedselvoorziening

Gezonde leefomgeving als zekerheid voor de toekomst

Een online lesprogramma met praktijkopdrachten die passen binnen de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) en gebaseerd zijn op de Floriade-thema’s (groen, voedsel, energie, gezondheid). Deze thematische verbinding tussen Aeres en Floriade zorgt ervoor dat leerlingen vroegtijdig bijdragen aan een zekere toekomst waarin een gezonde leefomgeving geen optie is, maar een gegeven.

Samenwerking met Floriade is een logisch gevolg van gedeelde ambitie

De samenwerking tussen Aeres en Floriade is een logisch gevolg van een gedeelde ambitie. “Kijk maar eens naar de Floriade-thema’s en het opleidingsaanbod van ons mbo en hbo in Almere”, zegt Rien Komen van Aeres hierover. “We werken aan stedelijke vraagstukken waarbinnen een gezonde voedselvoorziening en een groene leefomgeving steeds centraal staan.De wereldtuinbouwtentoonstelling duurt tot en met 9 oktober. Na de sluiting wordt het terrein een groene, autoluwe stadswijk.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op LinkedIn, Facebook of Instagram. Of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Nieuws & Blogs

01-02-2023

Vergrijzing vergt flexibiliteit in het onderwijs

Dit is de tweede van vier artikelen over werk. In deze reeks gaat het over allerlei factoren die nu en in de toekomst van invloed zijn op de betekenis van werk.
Lees meer
13-01-2023

Werk, werkgeluk en zingeving voor het onderwijs

Hoe denken we over werk? Wat vergt werk van ons? Hoe verandert werk? Hoe veranderen de context en de arbeidsvoorwaarden? En hoe voelt dat?
Lees meer
28-11-2022

Paul A. Kirschner helpt scholen onzin te vermijden

Onderwijspsycholoog Paul A. Kirschner weerlegt broodjes-aap. In het boek Jongens zijn slimmer dan meisjes bespreekt hij 35 onderwijsmythes.
Lees meer