banner image
banner image

Educatief programma voor Floriade Expo 2022

14-04-2022
Valentijn Brandt

Op woensdag 13 april 2022 opende Koning Willem-Alexander de Floriade Expo 2022 in Almere voor publiek. Op donderdag 14 april opende de Floriade Expo 2022 in Almere voor publiek. De wereldtuinbouwtentoonstelling, met als thema 'Growing Green Cities', richt zich op het leefbaarder en duurzamer maken van steden.

Educatief programma speciaal voor docenten

Het thema van 2022 is Growing Green Cities

De wereldtuinbouwtentoonstelling is eens per tien jaar in Nederland. Het evenement is een samenwerking van de Nederlandse tuinbouwsector met 200 deelnemers uit binnenland en buitenland, zoals niet-gouvernementele organisaties en Aeres Hogeschool Almere.

Online praktijkopdrachten van Aeres en Floriade

Aeres en Floriade ontwikkelden samen een Educatief Programma, speciaal voor docenten vo, mbo en hbo. Doel is om studenten zo vroeg mogelijk in aanraking te laten komen met vraagstukken over duurzame ontwikkeling. Metafoor Onderwijs, zelf gevestigd in Almere, juicht dit van harte toe.

Aeres werkt aan gezonde voedselvoorziening

Gezonde leefomgeving als zekerheid voor de toekomst

Een online lesprogramma met praktijkopdrachten die passen binnen de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) en gebaseerd zijn op de Floriade-thema’s (groen, voedsel, energie, gezondheid). Deze thematische verbinding tussen Aeres en Floriade zorgt ervoor dat leerlingen vroegtijdig bijdragen aan een zekere toekomst waarin een gezonde leefomgeving geen optie is, maar een gegeven.

Samenwerking met Floriade is een logisch gevolg van gedeelde ambitie

De samenwerking tussen Aeres en Floriade is een logisch gevolg van een gedeelde ambitie. “Kijk maar eens naar de Floriade-thema’s en het opleidingsaanbod van ons mbo en hbo in Almere”, zegt Rien Komen van Aeres hierover. “We werken aan stedelijke vraagstukken waarbinnen een gezonde voedselvoorziening en een groene leefomgeving steeds centraal staan.De wereldtuinbouwtentoonstelling duurt tot en met 9 oktober. Na de sluiting wordt het terrein een groene, autoluwe stadswijk.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op LinkedIn, Facebook of Instagram. Of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Nieuws & Blogs

20-09-2023

Eerste stappen van Wendy op nieuwe school

Met ruime ervaring je allereerste stappen zetten, dat zou prettig zijn. Als je ergens begint, is het altijd even wennen aan de nieuwe dingen. Zo is dat ook in het onderwijs. Waarbij je onder andere te maken hebt met een hele nieuwe omgeving, leerlingen, collega’s, systemen en nog veel meer. Lees het verhaal van Wendy Kraan en hoe haar eerste weken op een nieuwe school verlopen.
Lees meer
28-04-2023

Examenvoorbereiding met peer-to-peer studiegroepen

Als docent weet je hoe belangrijk het is om jouw leerlingen/studenten goed voor te bereiden op examens. Naast het geven van lessen en huiswerkopdrachten, zijn er andere manieren waarop jij leerlingen of studenten kunt helpen zich voor te bereiden op deze uitdagende periode. Een van die manieren is door middel van peer-to-peer studiegroepen. In dit artikel bespreken we waarom peer-to-peer studiegroepen een geweldige manier van examenvoorbereiding is en geven we tips voor het opzetten van effectieve studiegroepen en suggesties voor studiegroepactiviteiten.
Lees meer
12-04-2023

Hoe inspireer jij als docent jouw leerlingen of studenten?

Als docent weet je hoe belangrijk het is om jouw leerlingen/studenten gemotiveerd te houden tijdens de examenvoorbereiding. In dit artikel delen we een aantal tips en suggesties die jou helpen om jouw leerlingen of studenten te inspireren en te motiveren tijdens de examenvoorbereiding.
Lees meer