banner image

Funbruari game 4: Wie ben ik?

25-02-2021
Roen Engelhart

De laatste week van funbruari is aangebroken. Nu de voorjaarsvakantie begonnen is, wordt er flink genoten van de lentetemperaturen. Wij zorgen ervoor dat je kan blijven genieten wanneer de vakantie voorbij is. Dat kan door het volgende spel te spelen met jouw klas: Wie ben ik?!



Heb jij onze bureaukalender in bezit? Of heb je deze maand onze website bekeken? Dan weet je dat februari bij ons in het thema staat van games. De afgelopen weken hebben wij iedere week een nieuw spel online gezet. Met deze spellen maak je het online onderwijs leuker.

We zijn funbruari begonnen met Raad de metafoor en Online memory. Vorige  week speelden we Jongens, Meisjes. Deze week spelen wij “Wie ben ik?”.

Wie ben ik?

Dit is een gezelschapsspel dat inmiddels verschillende varianten kent. Er bestaat een variant die op televisie wordt gespeeld, er bestaat een bordspel en er is Metafoor Onderwijs variant. Als je aan de beurt bent, neem je een medestudent in gedachte. De rest van jouw medestudenten moeten door middel van vragen erachter zien te komen wie jij bent! Lukt het jou om iemand te kiezen die niemand kan raden? Of komen jouw klasgenoten er snel achter wie jij bent.

Het spel

De spelregels van Wie ben ik download je hier. Zorg ervoor dat iedere student zijn of haar camera aan heeft. Kies een student die mag beginnen. Dat kan door bijvoorbeeld de jongste student te kiezen. Hij of zij neemt een klasgenoot in zijn hoofd. Het spel kan beginnen. De rest van de studenten mogen hem of haar nu één voor één vragen stellen die met ja of nee beantwoord moeten worden. Het doel: er achter komen wie hij of zij is. Lukt het niet om binnen 5 pogingen te raden om wie het gaat? Dan verdient de student een punt. Lukt het een student om wel te raden om wie het gaat? Dan verdient hij of zij een punt. Vervolgens is de beurt aan hem of haar. Wie ben jij?!

Nieuws & Blogs

17-03-2023

Waarom groeit het aantal ZZP’ers in onderwijs en zorg?

Het aantal flexwerkers in Nederland groeit te onstuimig, zo klinkt het al jaren onder politici, vakbonden en beleidsadviseurs – schrijft NRC Handelsblad op 3 maart in het artikel ‘De ZZP’er heeft het voor het zeggen in de zorg en onderwijs’. Van die flexwerkers, waartoe bijvoorbeeld ook uitzendkrachten behoren, is een groeiend deel actief als zelfstandige. Nergens in de EU groeit het aantal ZZP’ers zo hard als in Nederland. Benieuwd waarom?
Lees meer
10-03-2023

Lerarentekort bestaat niet, wel een mismatch

Heel veel leraren staan niet voor de klas. Veel mensen met een lesbevoegdheid, staan liever niet voor de klas. Tegelijkertijd zitten leraren die graag voor de klas staan, te vaak en te lang achter de computer voor administratief werk, dat wettelijk niet vereist is. En werken veel leraren liever parttime dan fulltime. Want vanwege een gebrek aan docentgerichte digitalisering, moet het ontwikkelen en nakijken van toetsen vaak nog op papier gebeuren. Dit leidt tot (een cultuur van) onbetaald en ongewenst overwerken. Mogelijk de grootste oorzaak van het lerarentekort.
Lees meer
28-02-2023

Verbinding is de basis van goed onderwijs

Deze blog gaat over verbinding en is de afsluiting van onze funbruari reeks. Verbinding is de basis van goed onderwijs. Zonder contact kom je nergens. Verbinding met jezelf is belangrijk om goed contact met een ander te krijgen. Een energizer kan helpen om contact met jezelf te krijgen.
Lees meer