banner image

Hoe ervaar jij het 1,5 meter onderwijs?

12-11-2020
Peter Schwank

Het houdt ons allemaal bezig: het coronavirus. Door de daaruit voortkomende maatregelen ziet ook het onderwijs er heel anders uit. Van het onderwijs op afstand, zoals in het begin van het jaar tot het 1,5 meter onderwijs van vandaag de dag, de situatie is niet te vergelijken met een jaar geleden.

Docenten, leraren en ander onderwijs ondersteunend personeel hebben zich in rap tempo moeten aanpassen aan veranderingen. Maar hoe hebben zij dit ervaren? Wat vinden zij dat goed gaat, of wat juist niet goed gaat in het 1,5 meter onderwijs?

Om hierachter te komen voeren wij in samenwerking met Onderwijs en Afstand dit onderzoek uit. Wij willen jou vragen: wat werkt wel en wat werkt niet in het 1,5 meter onderwijs?

Laat jouw inzichten horen door de enquête in te vullen via de afbeelding hierboven. Dit kost je minder dan 5 minuten en levert ons allen een schat aan informatie op. Begin december publiceren wij de resultaten en sturen jou graag de rapportage toe.

Nieuws & Blogs

28-04-2023

Examenvoorbereiding met peer-to-peer studiegroepen

Als docent weet je hoe belangrijk het is om jouw leerlingen/studenten goed voor te bereiden op examens. Naast het geven van lessen en huiswerkopdrachten, zijn er andere manieren waarop jij leerlingen of studenten kunt helpen zich voor te bereiden op deze uitdagende periode. Een van die manieren is door middel van peer-to-peer studiegroepen. In dit artikel bespreken we waarom peer-to-peer studiegroepen een geweldige manier van examenvoorbereiding is en geven we tips voor het opzetten van effectieve studiegroepen en suggesties voor studiegroepactiviteiten.
Lees meer
12-04-2023

Hoe inspireer jij als docent jouw leerlingen of studenten?

Als docent weet je hoe belangrijk het is om jouw leerlingen/studenten gemotiveerd te houden tijdens de examenvoorbereiding. In dit artikel delen we een aantal tips en suggesties die jou helpen om jouw leerlingen of studenten te inspireren en te motiveren tijdens de examenvoorbereiding.
Lees meer
03-04-2023

Hoe feedback helpt bij examenvoorbereiding

Als docent wil je dat jouw leerlingen goed voorbereid zijn op hun examens. Het geven van feedback op eerdere opdrachten kan hierbij enorm helpen. Het is een effectieve manier om de zwakke punten van studenten te identificeren en hen te begeleiden bij de onderwerpen waar ze meer aandacht aan moeten besteden. Daarnaast kan het ook helpen om het begrip van de stof bij studenten te verbeteren. In dit artikel lees je hoe je als docent feedback op eerdere opdrachten kunt geven en welke tips je daarbij kunnen helpen.
Lees meer