banner image

Aan de slag bij ons: Financieel Medewerker

22-04-2021
Peter Schwank

Als je de laatste tijd onze website of social media hebt bezocht, is het je vast niet ontgaan; Metafoor Onderwijs gaat uitbreiden. Als organisatie groeien wij hard. Om die groei door te zetten, zoeken wij nieuwe collega’s. Momenteel hebben wij meerdere interne vacatures openstaan. Zo zoeken wij in Almere accountmanagers, recruiters en marketeers. In deze blog leggen wij de focus op de vacature van Financieel Medewerker.

Dit ga je doen als Financieel medewerker

Als Financieel Medewerker ben je medeverantwoordelijk voor een juiste, volledige en tijdige (salaris)administratie. Het is een veelzijdige en uitdagende functie waarin je alle ruimte krijgt om eigenaarschap te tonen en jezelf te ontwikkelen. Enkele werkzaamheden waarmee jij je bezig houdt zijn: 
•    Het controleren en administreren van de facturenstroom
•    Controleren en verwerken van de uren- en salarisadministratie, 
•    Het beheren van personeelsdossiers
•    En het opstellen van (arbeids)contracten

Binnen deze functie ben je de rechter hand van onze Financieel Adviseur: Wouter de Groot. Binnen ons team werk je het meest met hem samen en ondersteunt hem bij alle voorkomende werkzaamheden. Om jou een kijkje in onze administratieve keuken te geven, gaan wij met Wouter in gesprek.

Toekomstige samenwerking

Jij wordt samen met Wouter het kloppende hard van onze administratie. Jouw eerste paar maanden staan vanzelfsprekend in het teken van inwerken. Wouter maakt je wegwijs binnen de organisatie en het team. In eerste instantie overlappen de werkzaamheden nog. Echter heb je jouw ontwikkeling en eigenaarschap volledig zelf in de hand!

Vacature Financieel Medewerker Almere

Alhoewel je uiteindelijk een eigen takenpakket krijgt, blijft een goede samenwerking met Wouter en inhoudelijke kennis hebben van de taken essentieel. Jullie zijn elkaars back-up en taken dienen feilloos overgenomen te worden op vrije dagen of tijdens elkaars vakantie.

Breed takenpakket

Als financieel en administratief medewerker heb je een breed takkenpakket. Het ene moment heb je contact met onze docenten over hun gewerkte uren terwijl je later op de dag onze partners adviseert in het opmaken van contracten. Ook houd je je bezig met facturen controleren en verwerken. Daarnaast ga je startende docenten wegwijs maken met onze systemen. 

Vacature Administratief Medewerker Almere

‘’Je hebt enorm veel vrijheid om zaken zelf op te pakken. En als je ziet dat we het op een effectievere manier aan kunnen pakken, krijg je alle ruimte om het zo in te richten. Heb je goede ideeën? Gooi het dan vooral in de groep!’’

Van docent tot directeur

Wat deze functie onderscheid van vergelijkbare is het contact met verschillende doelgroepen. Je bent niet alleen bezig onze docenten te faciliteren met hun werk je bent een actieve partner bij de scholen en onderwijsinstellingen waarmee wij samen werken. Je controleert de contracten van onze partners en indien nodig geef jij hen waardevolle feedback. Zo sta je in de ochtend docenten te woord over een wijziging in hun reiskosten terwijl je in de middag een directeur of teamleider adviseert over beter passende inschalingen voor hun personeel.

Belangrijkste eigenschappen

Jouw toekomstige werkzaamheden hebben een enorme impact op de ‘bedrijfsvoering’ van scholen en andere onderwijsinstellingen. Een sterk verantwoordelijkheidsgevoel is dan ook essentieel voor deze functie. Doordat je veel bezig bent met contracten en facturen, is nauwkeurigheid vanzelfsprekend erg belangrijk is! Ook moet je sterk in jouw schoenen staan omdat je ook gesprekken hebt met docenten die bijvoorbeeld zonder reden een hoger uurloon willen terwijl dat niet mogelijk is. En hoe pak jij dit aan!

Vacature Financieel Administratief Medewerker Almere

Als team administratie is een klik van cruciaal belang. Wat de klik met Wouter maakt, is dat je vrolijkheid en energie meeneemt naar je werk en samen de zaken voor elkaar krijgt. Daarnaast scoor je extra punten als je passie voor voetbal hebt. Mocht je tot slot tijdens het sollicitatiegesprek de buitenspelregels uit kunnen leggen, dan voldoe je aan Wouter zijn belangrijkste selectiecriteria voor een klik!

Solliciteer nu!

Ben jij overtuigd dat deze functie jou op het lijf geschreven is? Solliciteer dan nu via de vacaturepagina! Wil je jezelf eerst nog wat verdiepen in onze organisatie? Lees dan hier meer over werken bij ons, over wat wij jou bieden of bekijk jouw nieuwe werkplek. Ook kan je natuurlijk nog een kijkje achter de schermen nemen bij ons! Wil je liever eerst nog een kop koffie drinken met Wouter of over de laatste wedstrijd van FC Twente discussiëren? Neem dan contact met hem op via deze pagina!
 

Nieuws & Blogs

28-04-2023

Examenvoorbereiding met peer-to-peer studiegroepen

Als docent weet je hoe belangrijk het is om jouw leerlingen/studenten goed voor te bereiden op examens. Naast het geven van lessen en huiswerkopdrachten, zijn er andere manieren waarop jij leerlingen of studenten kunt helpen zich voor te bereiden op deze uitdagende periode. Een van die manieren is door middel van peer-to-peer studiegroepen. In dit artikel bespreken we waarom peer-to-peer studiegroepen een geweldige manier van examenvoorbereiding is en geven we tips voor het opzetten van effectieve studiegroepen en suggesties voor studiegroepactiviteiten.
Lees meer
12-04-2023

Hoe inspireer jij als docent jouw leerlingen of studenten?

Als docent weet je hoe belangrijk het is om jouw leerlingen/studenten gemotiveerd te houden tijdens de examenvoorbereiding. In dit artikel delen we een aantal tips en suggesties die jou helpen om jouw leerlingen of studenten te inspireren en te motiveren tijdens de examenvoorbereiding.
Lees meer
03-04-2023

Hoe feedback helpt bij examenvoorbereiding

Als docent wil je dat jouw leerlingen goed voorbereid zijn op hun examens. Het geven van feedback op eerdere opdrachten kan hierbij enorm helpen. Het is een effectieve manier om de zwakke punten van studenten te identificeren en hen te begeleiden bij de onderwerpen waar ze meer aandacht aan moeten besteden. Daarnaast kan het ook helpen om het begrip van de stof bij studenten te verbeteren. In dit artikel lees je hoe je als docent feedback op eerdere opdrachten kunt geven en welke tips je daarbij kunnen helpen.
Lees meer